Profilaxie dentară

Servicii stomatologice de încredere

Informații

Profilaxia, în medicina dentară, înseamnă măsuri luate pentru a preveni, mai degrabă, decât pentru a trata bolile aparatului detomaxilar. Scalarea și planificarea rădăcinilor, cunoscută și sub denumirea de terapie parodontală convențională, terapie parodontală nechirurgicală sau curățare profundă, este o procedură care implică îndepărtarea plăcii dentare și a calculilor (scalare sau debridare) și apoi netezirea sau planificarea suprafețelor (expuse) din rădăcini, eliminând cimentul sau dentina care este impregnată cu calculi, toxine sau microorganisme, agenții etiologici care provoacă inflamații.

Acest lucru ajută la stabilirea unui parodontiu care este în remisie a bolii parodontale. Unele instrumente implicate sunt scalatoarele parodontale și chiuretele parodontale.
Placa este o substanță moale de culoare galben-cenușiu care aderă la suprafețele dinților, inclusiv restaurări demontabile și fixe.

Image

Este un biofilm organizat care este compus, în principal, din bacterii dintr-o matrice de glicoproteine și polizaharide extracelulare. Această matrice face imposibilă eliminarea plăcii prin clătire sau folosind spray-uri. Materia alba este similară plăcii, dar îi lipsește structura organizată a plăcii și, prin urmare, este ușor de deplasat cu clătiri și spray-uri.

Deși toată lumea are tendința de a dezvolta placa și materia alba, prin periaj și înfășurare obișnuită, aceste colonii de bacterii organizate sunt perturbate și eliminate din cavitatea bucală. În general, cu cât este mai eficient periajul, așteptarea și alte practici de îngrijire orală, cu atât mai puțină placă se va acumula pe dinți.

Cu toate acestea, dacă, după 24 de ore în mediul oral, biofilmul rămâne netulburat prin periere sau ars, începe să absoarbă conținutul de minerale din salivă. Prin această absorbție a calciului și a fosforului din salivă, biofilmul oral este transformat din forma moale, ușor de îndepărtat într-o substanță tare, cunoscută sub numele de calcul. Cunoscut, în mod obișnuit, sub numele de „tartru”, calculul oferă o bază pentru ca noi straturi de biofilm în plăci să se bazeze și să se construiască în timp. Calculul nu poate fi îndepărtat prin periaj sau cu ață dentară ci doar de către medicul dentist.

Cele mai frecvente tehnici sunt alternarea instrumentarului de mână cu aparatul de ultrasunete, urmată de un periaj profesional.

PROGRAMEAZĂ-TE

Cabinet Denta Coș

Servicii stomatologice de încredere, oferite de echipa noastră, dr. Amelia Coș şi dr. Ovidiu Coș, cu experienţă solidă în practica medicală stomatologică, vă asigură un zâmbet perfect. Programări: 0258 816 630

Dr. Amelia Coș
Medic specialist stomatolog

0788.313.711
cosamelia@dentacos.ro
Dr. Ovidiu Coș
Medic specialist stomatolog

0722.347.151
cosovidiu@dentacos.ro
Image

Servicii Stomatologice de încredere

Soluții sănătoase la problemele tale.
Încredințați-vă sănătatea orală medicilor noștri.
logo-svg-bottom.svg

Vă asigură un zâmbet perfect, prin abordarea celor mai moderne tehnici de diagnostic şi tratament stomatologic.

© 2024, Denta Coș - Cabinet Stomatologic

Informații contact

0258 816 630

0788 313 711 | 0722 347 151

Str. Tudor Vladimirescu, Nr. 24 Alba Iulia, 510095, România

facebook icon denta  instagram icon denta 

Designed by EVOLOGY Solutions

Denta Coș vă asigură un zambet

perfect, prin abordarea celor

mai moderne tehnici de

diagnostic şi tratament

stomatologic.

 098454322

Website-ul foloseste doar Cookies instalate automat de platforma Web si Google. Aceste cookies sunt necesare pentru functionalitatea corecta a website-ului. Fara aceste fisiere, website-ul poate sa nu functioneze corect.