Protetică dentară

Servicii stomatologice de încredere

Informații

Protetica dentară se referă la refacerea țesuturilor dure dentare prin lucrări fixe: fațete, coroane și punți dentare, incrustații dentare, precum și prin lucrări mobile sau mobilizabile (proteze totale sau parțiale, proteze scheletate cu sisteme speciale, proteze pe implanturi).

Atunci când avem unul sau mai mulţi dinţi lipsă, punţile dentare (pe dinți naturali sau pe implanturi) sunt o modalitate foarte bună de a înlocui spaţiile goale. Dinţii existenţi sunt utilizaţi pentru a crea, literalmente, un „pod” pentru a proteza zona în care dintele lipseşte.

Punţile dentare sunt realizate din ceramică sau zirconiu-ceramică. Zirconiul înlocuieşte cu succes metalul din coroanele metalo-ceramice şi, astfel, culoarea lucrărilor protetice este aproape identică cu cea naturală.

Image

Atunci când estetica dentară este prioritară, mai ales la dinţii frontali cu distrucţii majore, o coroană ceramică pe zirconiu este răspunsul pe care clinica noastră îl oferă. Zirconiul dentar este răspunsul şi pentru pacienţii care dezvoltă alergii la metale.

În cazul în care avem lipsă mai mulţi dinţi, vă prezentăm şi alternativa protezării cu coroane ceramice integrale E-MAX pe implanturi dentare. Ceramica presată E-MAX este stabilă coloristic, prezintă o transluciditate excelentă şi, datorită lipsei altui substrat (metal sau zirconiu), trecerea dintre coroană şi ţesutul moale (gingia) este estetică. Este inertă din punct de vedere chimic, biocompatibilă cu alte materiale de restaurare dentară şi rezistentă la abraziunea dentară.

Care sunt beneficiile acestui tratament?
• Restaurarea integrității arcadelor dentare
• Asigurarea unei bune funcționalități a aparatului dentomaxilar

Care sunt consecintele netratarii la timp a cariilor?
Cariile netratate avansează, ducând la pierderi însemnate de substanţă dură dentară și nemaifăcând posibilă refacerea dintelui printr-o simplă plombă. Se poate pierde chiar şi dintele, apărând, astfel, o edentaţie ce poate duce la ineficienţă masticatorie, migrări ale dinţilor vecini şi antagonişti, tulburări de ocluzie, probleme parodontale şi, nu în ultimul rând, o estetică deficitară.

Care sunt rezultatele obținute după protetica dentară?
Dinţii artificiali sunt confecţionaţi din material ceramic care poate reda forma şi culoarea dinţilor naturali, păstrându-şi în timp aceste calităţi. Ceramica se realizează pe un suport de oxid de zirconiu pentru a-i mări rezistenţa.

Din categoria lucrărilor protetice fac parte:
• Fațetele dentare (ceramice, zirconiu) ce utilizează oxidul de zirconiu pentru a reda albul dinților naturali. Aceste lucrări protetice din ceramică se aplică pe dinții frontali.
• Coroanele dentare sunt, de asemenea, indicate pentru reconstrucțiile dentare. Spre deosebire de fațete, acestea îmbracă dintele într-o piesă din ceramică sau zirconiu de o duritate crescută.
• Incrustațiile dentare reprezintă o alternativă la plomba obișnuită prin care se reface dintele, fiind o piesă protetică rezistentă, realizată din ceramică, complet fizionomică. Prin această tehnică se restabilesc punctele de contact dintre dintele afectat și dinții vecini fără a afecta papila interdentară.
• Dispozitivul corono-radicular este o piesă protetică prin care se reface bontul. Îl recomandăm pacienților care au coroana dentară afectată.
• Protezele dentare fixe sau detașabile sunt acele dispozitive care maschează dinții lipsă. Odată implantate, funcționalitatea danturii este asigurată.

Când sunt indicate lucrările protetice?
Înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă – Din păcate, procentajul pacienților cu cel puțin un dinte lipsă este mult prea ridicat pentru stadiul actual al stomatologiei din România. De aceea, încurajăm apelarea la medicii noștri specialiști care pot înlocui aceste defecte prin coroane dentare de ceramică sau zirconiu realizate pe implanturi dentare.
Dinte/dinți sparți sau ciobiți – Fie datorați unui traumatism, fie datorați unor cavități carioase avansate. În funcție de gravitatea cazului, se recomandă coroane dentare sau fațete dentare.
Dentiție îngălbenită sau decolorată – Atunci când dentiția permanentă acumulează în timp pete de discolorație datorate fumatului, consumului de vin și/sau cafea sau igienei orale precare, se recomandă o lucrare protetică (de obicei fațete dentare) prin care defectele estetice pot fi mascate.

Dinți prea mici sau prea mari – Diferențele sesizabile de mărimi între dinți pot afecta armonia maxilaro-facială și pot rezulta într-un efect inestetic. Fațeta dentară este ideală pentru corectarea unui asemenea dezechilibru.

Dinți înghesuiți sau cu spații interdentare mari – În funcție de gravitatea cazului se recurge la tratament cu aparat dentar și/sau fațete dentare

Remodelare gingivală – Remodelarea gingivală înseamnă îndepărtarea printr-un procedeu chirurgical minim invaziv a țesutului gingival în exces. În anumite cazuri de remodelare gingivală, un medic specialist poate recomanda completarea tratamentului cu o lucrare protetică.

PROGRAMEAZĂ-TE

Cabinet Denta Coș

Servicii stomatologice de încredere, oferite de echipa noastră, dr. Amelia Coș şi dr. Ovidiu Coș, cu experienţă solidă în practica medicală stomatologică, vă asigură un zâmbet perfect. Programări: 0258 816 630

Dr. Amelia Coș
Medic specialist stomatolog

0788.313.711
cosamelia@dentacos.ro
Dr. Ovidiu Coș
Medic specialist stomatolog

0722.347.151
cosovidiu@dentacos.ro
Image

Servicii Stomatologice de încredere

Soluții sănătoase la problemele tale.
Încredințați-vă sănătatea orală medicilor noștri.
logo-svg-bottom.svg

Vă asigură un zâmbet perfect, prin abordarea celor mai moderne tehnici de diagnostic şi tratament stomatologic.

© 2024, Denta Coș - Cabinet Stomatologic

Informații contact

0258 816 630

0788 313 711 | 0722 347 151

Str. Tudor Vladimirescu, Nr. 24 Alba Iulia, 510095, România

facebook icon denta  instagram icon denta 

Designed by EVOLOGY Solutions

Denta Coș vă asigură un zambet

perfect, prin abordarea celor

mai moderne tehnici de

diagnostic şi tratament

stomatologic.

 098454322

Website-ul foloseste doar Cookies instalate automat de platforma Web si Google. Aceste cookies sunt necesare pentru functionalitatea corecta a website-ului. Fara aceste fisiere, website-ul poate sa nu functioneze corect.