Implantologie dentară

Servicii stomatologice de încredere

Informații

Implantologia dentară este ramura stomatologiei care se ocupă de înlocuirea dinților lipsă, o problemă care afectează atât sănătatea orală a pacientului, procesul de masticație, vorbirea, cât și confortul psihologic, afectat de scăderea stimei de sine și calitatea vieții sociale.

Pierderea dinților este o realitate, numeroase persoane suferind de lipsa unuia sau mai multor dinți din cauza cariilor dentare, a parodontozei sau a leziunilor cauzate de un accident. Ani la rând, singurele opțiuni de tratament disponibile pentru persoanele cu dinți pierduți au fost protezele și punțile dentare.

Astăzi, grație avansului tehnologic, pacienții se pot bucura de un implant dentar, o soluție cu numeroase avantaje.

Image

Implantul dentar implică:

Soluția cea mai populară și eficientă pentru înlocuirea unuia sau a mai multor dinți lipsă este, la ora actuală, implantul dentar. Drept dovadă stă o rată de succes de peste 95% și mărturiile pacienților fericiți din lumea întreagă.

Un implant dentar este o componentă chirurgicală care face interfață cu osul maxilarului superior sau inferior pentru a susține o coroană, o punte, o proteză dentară sau pentru a acționa ca o ancoră ortodontică. La baza succesului acestei proceduri moderne este un proces biologic de osteointegrare, în care diferite materiale ce intră în constituția chimică a implantului formează o legătură intimă cu osul alveolar. Pentru osteointegrare este necesară o cantitate variabilă de timp înainte ca suportul dentar (un dinte, o punte sau o proteză dentară) să fie atașat la implanturi, cu ajutorul unor bonturi protetice.

Inserarea unei rădăcini artificiale oprește procesul natural de migrare a dinților învecinați spre spațiul rămas gol. Migrarea acestora poate conduce la acumularea deranjantă de resturi alimentare între dinți după fiecare masă și chiar la crearea, în timp, a unor spații inestetice între aceștia. Un implant dentar reușeste să ofere o priză foarte bună, fiind integrat în țesutul osos, permițând refacerea coroanei dentare și reluarea funcțiilor masticatorii. Te vei putea bucura de alimentele preferate, iar, în timp, nu vei mai face diferența între dinții naturali și cei care se sprijină pe implant.

Dupa extracție, osul care a susținut dintele își reduce dimensiunile în timp. Dacă vei acționa din timp și vei opta pentru inserarea unui implant dentar, vei evita procesele de atrofie osoasă, resorbție osoasă și retracție gingivală, iar țesuturile din jurul rădăcinii dintelui care a fost extras își vor menține forma lor naturală. Această soluție este și una estetică, evitandu-se, în cazul pacienților cu mai multi dinți lipsă, modificările aspectului feței.

Pentru pacienții purtători de proteză, o lucrare fixă pe implant dentar va reprezenta o schimbare majoră în bine. Ei vor zambi mai mult, vor socializa mai ușor, vor consuma alimente fără restricții, vor fi mai optimiști și își vor putea menține mai ușor sănătatea generală.

Dacă te gândești să apelezi la un implant dentar, trebuie să știi că el va deveni o parte din tine, astfel că, în urma tratamentului, este necesară o igienă orală riguroasă, care include folosirea unor instrumente și materiale speciale. Igiena trebuie să vizeze, în special sănătatea gingiei și suprafața de contact între aceasta și rădăcina artificială. Retragerea gingiei de pe gâtul implantului poate conduce la pătrunderea resturilor alimentare și a bacteriilor, iar, în timp, la distrugerea țesutului osos creat în jurul implantului dentar. Dușul bucal este un accesoriu recomandat de medici, pentru că ajută la îndepărtarea resturilor alimentare din locurile greu accesibile.

Pentru a preveni apariția acestei probleme, contactează-ne și beneficiază de tratamentul cu implant dentar.

PROGRAMEAZĂ-TE

Cabinet Denta Coș

Servicii stomatologice de încredere, oferite de echipa noastră, dr. Amelia Coș şi dr. Ovidiu Coș, cu experienţă solidă în practica medicală stomatologică, vă asigură un zâmbet perfect. Programări: 0258 816 630

Dr. Amelia Coș
Medic specialist stomatolog

0788.313.711
cosamelia@dentacos.ro
Dr. Ovidiu Coș
Medic specialist stomatolog

0722.347.151
cosovidiu@dentacos.ro
Image

Servicii Stomatologice de încredere

Soluții sănătoase la problemele tale.
Încredințați-vă sănătatea orală medicilor noștri.
logo-svg-bottom.svg

Vă asigură un zâmbet perfect, prin abordarea celor mai moderne tehnici de diagnostic şi tratament stomatologic.

© 2022, Denta Coș - Cabinet Stomatologic

Informații contact

0258 816 630

0788 313 711 | 0722 347 151

Str. Tudor Vladimirescu, Nr. 24 Alba Iulia, 510095, România

facebook icon denta  instagram icon denta 

Designed by EVOLOGY Solutions

Denta Coș vă asigură un zambet

perfect, prin abordarea celor

mai moderne tehnici de

diagnostic şi tratament

stomatologic.

 098454322

Website-ul foloseste doar Cookies instalate automat de platforma Web si Google. Aceste cookies sunt necesare pentru functionalitatea corecta a website-ului. Fara aceste fisiere, website-ul poate sa nu functioneze corect.